Ένα κέικ που είναι απολαυστικό μόνο του ως κέικ βανίλιας αλλά αποτελεί την τέλεια βάση για ότι γεύση θέλουμε να του δώσουμε! Για παράδειγμα, ξύσμα από εσπεριδοειδή με παπαρουνόσπορο ή σταγόνες σοκολάτας.
500 γρ Αλεύρι Λήμνου Σταματέρης για όλες τις χρήσεις
250 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
260 ml γάλα
350 γρ ζάχαρη
1 κ.γ. βανίλια
4 αυγά
Για τη φόρμα: εξ. παρθένο ελαιόλαδο, αλεύρι
Προθερμένουμε τον φούρνο στους 170C.
Στο μίξερ ή με το αυγοδάρτη χτυπάμε του βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα, ανακατεύοντας.
Προσθέτουμε τη βανίλια και το γάλα, ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν καλά αλλά όχι παραπάνω.
Ρίχνουμε λίγο εξ. παρθένο ελαιόλαδο στη φόρμα και με προσοχή την περνάμε όλη. Εάν μείνει έξτρα ελαιόλαδο το αφαιρούμε, και πασπαλίζουμε σε όλη την επιφάνεια λίγο αλεύρι χωρίς να μείνει επιπλέον.
Ρίχνουμε μέσα τη ζύμη.
Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά στους 170C.
Όταν κρυώσει, εάν θέλουμε πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
コメント