Κέικ κολοκύθας με μπαχαρικά



Κέικ κολοκύθας με μπαχαρικά



3 κούπες Αλεύρι Λήμνου Σταματέρης για όλες τις χρήσεις

400 γρ κολοκύθα καθαρισμένη και βρασμένη, χωρίς τα υγρά της

3 κούπες ζάχαρη

1 κούπα σπορέλαιο

3 αυγά

1/2 κγ μπέικιν πάουντερ

1 κγ μπέικιν σόδα

1 κγ κανέλα σκόνη

1 κγ μπαχάρι σκόνη

1/2 κλ τζίντζερ σκόνη

1/3 μοσχοκάρυδο

1/2 αλάτι

Εκτέλεση

Προθερμένουμε το φούρνο στους 170c. Οι αναλογίες βγάζουν 2 ορθογώνιες φόρμες για κέικ 22εκ. ή μια μεγαλύτερη στρογγυλή τις οποίες βουτυρώνουμε.

Χτυπάμε τη ζάχαρη με το λάδι. Ανακατεύουμε τα αυγά και την κολοκύθα. Μετά ανακατεύουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Ψήνουμε για 1 ώρα με 1 ώρα και δεκαπέντε λεπτά μέχρι το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό. Αφήνουμε λίγο να κάτσει και μετά αναποδογυρίζουμε το κέικ και το αφήνουμε να κρυώσει σε σχάρα.