Κέικ κολοκύθας με μπαχαρικά
3 κούπες Αλεύρι Λήμνου Σταματέρης για όλες τις χρήσεις
400 γρ κολοκύθα καθαρισμένη και βρασμένη, χωρίς τα υγρά της
3 κούπες ζάχαρη
1 κούπα σπορέλαιο
3 αυγά
1/2 κγ μπέικιν πάουντερ
1 κγ μπέικιν σόδα
1 κγ κανέλα σκόνη
1 κγ μπαχάρι σκόνη
1/2 κλ τζίντζερ σκόνη
1/3 μοσχοκάρυδο
1/2 αλάτι
Εκτέλεση
Προθερμένουμε το φούρνο στους 170c. Οι αναλογίες βγάζουν 2 ορθογώνιες φόρμες για κέικ 22εκ. ή μια μεγαλύτερη στρογγυλή τις οποίες βουτυρώνουμε.
Χτυπάμε τη ζάχαρη με το λάδι. Ανακατεύουμε τα αυγά και την κολοκύθα. Μετά ανακατεύουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Ψήνουμε για 1 ώρα με 1 ώρα και δεκαπέντε λεπτά μέχρι το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό. Αφήνουμε λίγο να κάτσει και μετά αναποδογυρίζουμε το κέικ και το αφήνουμε να κρυώσει σε σχάρα.
Comments