Κέικ με ανθότυρο, γιαούρτι και φράουλες! Σίγουρα θα γίνει το αγαπημένο σας. Εκτός από φράουλες, μπορείτε να το φτιάξετε με ότι φρούτα εποχής θέλετε! Με το αγνό κίτρινο Αλεύρι Λήμνου μας που του δίνει μια έξτρα υπέροχη γεύση.
130γρ βούτυρο
1 κούπα ζάχαρη
3 αυγά
2 κσ γιαούρτι 2% λιπαρά
1 κούπα ανθότυρο τριμμένο
βανίλια
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 1/4 κούπα Αλεύρι Λήμνου Σταματέρης αγνό κίτρινο
1 κσ μπέικιν πάουντερ
1/2 κσ σόδα
μια πρέζα αλάτι
10 φράουλες κομμένες στη μέση
Προθερμένουμε το φούρνο στους 180C.
Ανακατεύουμε στο μίξερ πολύ καλά τη ζάχαρη και το βούτυρο.
Προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το γιαούρτι, το ανθότυρο, τη βανίλια, το ξύσμα, και το αλάτι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το μπέικιν και τη σόδα και ανακατεύουμε όχι πάρα πολύ έντονα.
Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψί (πχ στρογγυλό 22εκ) που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα. Τοποθετούμε από πάνω τις φράουλες.
Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά.
Opmerkingen