Κουλουράκια Πασχαλινά



Υλικά:

650γρ Αλεύρι Λήμνου Σταματέρης αγνό κίτρινο

250γρ ζάχαρη

250γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

2 πορτοκάλια ξύσμα και χυμός (περίπου 70-80γρ)

2 αυγά

1 βανίλια

2 πρέζες μαστίχα σκόνη

1/2 πρέζα αλάτι

1/2 κγλ μαγειρική σόδα

1 κγλ μπέκιν πάουντερ


Για το διάλυμα αυγού

1 κρόκος

2 κσ γάλα

2 πρέζες ζάχαρη


Προθερμένουμε το φούρνο στους 180C.

Σε ένα μίξερ, ανακατεύουμε για 4-5 λεπτά τη ζάχαρη και το βούτυρο.

Προσθέτουμε τα αυγά, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, τη μαστίχα και τη βανίλια και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι.

Πλάτουμε το μείγμα σε μια μπάλα και έπειτα σε ότι σχήμα κουλουράκια θέλουμε.

Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα, με λίγο χώρο ενδιάμεσα γιατί θα φουσκώσουν, και τα αλείφουμε με το διάλυμα αυγού.

Ψήνουμε για 17-20 λεπτά.