Λημνιά Τυροπιτούδια





Λημνιά Τυροπιτούδια  

Της Αφροδίτης Σταματέρη


Φύλλο

500γρ Αλεύρι Λήμνου Σταματέρης αγνό κίτρινο

1 κ.σ. ξύδι 

1/2 κλ αλάτι

1/2 κούπα ελαιόλαδο

νερό 


Γέμιση 

350γρ τυρί φρέσκο (εάν δεν έχετε τότε καλαθάκι Λήμνου ή φέτα)

2 αυγά χτυπημένα 

λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο (περίπου 1/2 κούπα)

λίγο πιπέρι 


Για το φύλλο, ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από το νερό. Προσθέτουμε σιγά σιγά νερό μέχρι η ζύμη μας να μη κολλάει αλλά να μην είναι ούτε πολύ σκληρή. Την αφήνουμε σε μια λεκάνη με μια λίγο βρεγμένη από πάνω μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση. 

Για τη γέμιση, τρίβουμε το τυρί και προσθέτουμε όλα τα άλλα υλικά. Χωρίζουμε τη ζύμη σε μικρές μπαλίτσες ώστε να είναι μια για κάθε τυροπιτούδι. Όσες δεν δουλεύουμε τις καλύπτουμε με μια πετσέτα λίγο βρεγμένη. Τα ανοίγουμε σε σχήμα τετράγωνο και σε πάχος περίπου 0.2εκ.. Βάζουμε στο κέντρο λίγο γέμιση και κλείνουμε τις 4 άκρες μαζί προς το κέντρο. Τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο.