Μηλοπιτάκια muffins με κρέμα αμυγδάλου (ioanna_mitsakou)
2 ποτηρια του νερου Αλεύρι Λήμνου Σταματέρης γοχ
1 -//- αλεύρι αμυγδάλου
3/4 -//- βουτυρο λιωμένο
3/4 -//- ζάχαρη καρύδας
3 κουτ. γλυκου baking powder
80 γρ γάλα
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
2 κουτ. γλ. κανέλα
Βανίλια
Για τη γέμιση:
2 κουτ. Σούπας κρέμα αμυγδάλου
2 μήλα κομμένα καρέ
Λίγο βουτυρο
Μισή κουτ. σουπας ζάχαρη καρυδας
Εκτέλεση:
Αρχικά, βάζουμε τα υλικά της γεμισης σε ένα τηγάνι ώστε να μαλακώσουν, όταν γίνει αυτό προσθέτουμε τη κρέμα αμυγδάλου. Στη συνέχεια ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τα muffins, με τελευταίο το αλευρι.
Σε θήκες για muffins, αλευρώμενες και βουτυρωμενες (εκτός αν έχουμε χάρτινες ή σιλικόνης, που δεν χρειάζονται κάτι) , βάζουμε μια κουταλιά της σουπας από το μείγμα και από πάνω ένα κουταλάκι του γλυκου από τη γέμιση. Ψήνουμε για 20 λεπτά στους 170 στον αέρα!!!
Καλη απόλαυση!!
*Η συνταγή έχει δημοσιευτεί από την @ioanna_mitsakou.
Comments