Πίτες για σουβλάκι (mrsolivespoon)





Πίτες για σουβλάκι (mrsolivespoon)


Υλικά:

300ml χλιαρό νερό

8γρ. Ξηρή μαγιά

4γρ. Αλάτι

10ml Ελαιόλαδο

400γρ. Αλεύρι Λήμνου Σταματέρη κίτρινο

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ διαλύουμε τη μαγιά με το χλιαρό νερό. Αφήνουμε 5 λεπτά στην άκρη.

Συνεχίζουμε με το μισό αλεύρι και μόλις ενσωματωθεί στο μείγμα προσθέτουμε το αλάτι και το ελαιόλαδο.

Συνεχίζουμε με το υπόλοιπο αλεύρι, ζυμώνουμε και αφήνουμε για μισή ώρα στην άκρη.

Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε 10 ίσα μπαλάκια και με τα χέρια μας την ανοίγουμε σιγά σιγά σε αλευρωμενο πάγκο.

Παράλληλα προθερμαίνουμε το τηγάνι μας σε μέτρια ένταση.

Τοποθετούμε τη πίτα και καλύπτουμε με το καπάκι να βγάζει τους υδρατμούς και να ψήνεται μιας και δεν έχει καθόλου λάδι.

Μόλις σχηματιστούν φουσκάλες γυρίζουμε. Ψήνουμε κι από την άλλη μεριά και τοποθετούμε σε πετσέτα τις πίτες.

Αν δεν τις καταναλώσουμε εκείνη τη στιγμή τις αποθηκεύουμε σε σακουλάκι που κλείνει για να μην ξεραθούν.


*Η συνταγή έχει δημοσιευτεί από τη @mrsolivespoon.