Σοκολατόψωμο (mrsolivespoon)
230ml Γάλα
9γρ. Μαγιά ξηρή
40γρ. Καστανή ζάχαρη
1 αυγό
110γρ. Βούτυρο
1 κουτ.γλυκού βανίλια
320-350γρ. Αλεύρι Λήμνου Σταματέρης γ.ο.χ
300γρ. Πραλίνα Nocciolata
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το γάλα χλιαρό ( προσοχή ΟΧΙ ζεστό γιατί θα κάψει τη μαγιά) διαλύουμε μέσα τη μαγιά και τη ζάχαρη. Αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά να ξεκινήσει να ενεργοποιείται η μαγιά.
Συνεχίζουμε προσθέτοντας μέσα το αυγό, το βούτυρο το λιώνουμε και αφού κρυώσει ρίχνουμε μέσα τα 80γρ. και τη βανίλια ανακατευουμε.
Τελευταίο ρίχνουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε για 5 λεπτά μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε μπολ μεγάλο και καλύπτουμε με μεμβράνη. Το αφήνουμε στην άκρη για 1 ώρα
Αφού έχει περάσει η ώρα ανοίγουμε τη ζύμη μας σε ορθογώνιο φύλλο. Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια τη Nocciolata και τυλίγουμε σε ρολό.
Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το ρολό μας κάθετα στη μέση βλέποντας τις στρώσεις. Σχηματίζουμε μια πλεξούδα και την ενώνουμε σαν κύκλο.
Μεταφέρουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και αλείφουμε το βούτυρο που κρατήσαμε στην άκρη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 32-35 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει για ν αμην διαλύεται κατά το κόψιμο. Δεν θα σου πω πως θα το σερβίρεις γιατί μόλις βγει από το φούρνο θα πέσουν όλοι πάνω του!
*Η συνταγή έχει δημοσιευτεί από τη @mrsolivespoon.
Comments