Τάρτα Galette




Το Αλεύρι Λήμνου μας είναι ιδανικό για ζύμες όπως αυτή η τάρτα galette. Μπορείτε να το συνδυάσετε με το ολικής αλλά και το για όλες τις χρήσεις. Βρείτε τη συνταγή για τη ζύμη παρακάτω και φτιάξτε την τάρτα σας με ό'τι σας κάνει κέφι!

Ζύμη Τάρτας Galette

200 γρ Αλεύρι Λήμνου Σταματέρης κίτρινο

100 γρ Αλεύρι Λήμνου Σταματέρης γοχ

1/4 κγ αλάτι 112 γρ βούτυρο αγελάδος, κρύο, σε κομματάκια 70 γρ νερό κρύο ή όσο χρειαστεί για να δέσει η ζύμη Βάζουμε στον κάδο της κουζινομηχανής το αλεύρι με το αλάτι και χτυπάμε με τον γάτζο ζύμης. Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι και το αλάτι, προσθέτουμε τα κομματάκια βούτυρο και είτε τα τρίβουμε με το χέρι είτε στο μίξερ μέχρι να γίνει ένα τριφτό μείγμα. Προσθέτουμε το νερό και πλάθουμε τη ζύμη μέχρι να ενωθεί καλά. Την τυλίγουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά. Ανοίγουμε τη ζύμη με έναν πλάστη. Όταν προσθέσουμε και τη γέμιση της επιλογής μας (χωρίς πολλά υγρά) αφήνουμε λίγο κενό γύρω γύρω και το διπλώνουμε πάνω από τη γέμιση προς τα μέσα. Ψήνουμε στους 180C για 45 λεπτά μέχρι να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα η ζύμη.