
Χορτόπιτα (faganoula)
Υλικά συνταγής:
500γρ. αλεύρι κίτρινο @limnosflourstamateris
240 ml χλιαρό νερό
50 ml ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξύδι
1/2 κ.γλ. αλάτι
500γρ. σπανάκι και χόρτα διάφορα
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1/2 ματσάκι άνηθο
200 γρ. φέτα κατσικίσια
Μέθοδος παρασκευής:
Βάζουμε όλα τα χόρτα σε ένα μπολ μαζί με το αλάτι και τα τρίβουμε με το χέρι. Αφήνουμε να κατεβάσουν τα υγρά τους (περίπου 30′-40′).
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης και ζυμώνουμε για 5′. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 6 μπαλάκια και ανοίγουμε το κάθε ένα σε σχετικά λεπτό φύλλο.
Λαδώνουμε το ταψί και στρώνουμε κάθε φύλλο. Ραίνουμε κάθε φύλλο με λίγο λάδι. Μόλις βάλουμε τα τρία φύλλα, βάζουμε την γέμιση (αφού έχουμε προσθέσει και την φέτα στα χόρτα). Προσθέτουμε και τα άλλα τρία φύλλα κατά τον ίδιο τρόπο και χαράζουμε την πίτα μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις για 1-1μιση ώρα (ανάλογα τον φούρνο).
*Η συνταγή έχει δημοσιευτεί στο faganoula.gr