Carrot Cake της Μαριαλένας (greekmamachef)
Υλικά:
400γρ αλεύρι για ολες τις χρήσεις
450γρ καστανή ζάχαρη
250γρ τριμμένη καρυδόψιχα
2 κγ κανέλα
1κγ γαρύφαλλο τριμμένο
1/2κγ αλάτι
1 κ σούπας μπέικιν
1.5 κγ σόδα μαγειρικής
6 αβγά
450ml σπορέλαιο
6 μεγάλα καρότα τριμμένα στο ρεντέ
**Υλικά για βουτυρόκρεμα**
180γρ βούτυρο
250γρ τυρί κρέμα
500γρ ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση:
Σε ενα μπόλ, βάζουμε ολα τα στεγνά υλικά και ανακατεύουμε. Μαζί με αυτά και την τριμμένη καρυδόψιχα. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αβγά με την ζάχαρη για 5 λεπτάκια σε μέτρια ένταση!
Μετά προσθέτουμε το λάδι και τα καρότα. Ενσωματώνουμε τα στεγνά υλικά μέσα στα υγρά λίγο λίγο και ανακατεύουμε καλά! Λαδώνουμε 2 φόρμες απο κέικ (μέτριες) και μοιράζουμε το μείγμα σε αυτές.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° κελσίου στον αέρα για 45 λεπτά η μέχρι να βγεί απο μέσα στεγνό ενα μαχαίρι η ξυλάκι!
Μέχρι να ψηθούν, φτιάχνουμε την βουτυρόκρεμα! Χτυπάμε με ενα μίξερ το βούτυρο και σε αυτό προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε για άλλο ενα λεπτό!
Έπειτα, προσθέτουμε λίγο λίγο την άχνη ώσπου να δέσει! Μόλις κρυώσουν τα κέικ, αν θέλουμε προσθέτουμε απο πάνω την κρεμούλα η κόβουμε στην μέση το κέικ και δημιουργούμε 2 στρώσεις για πιο…γλυκιές μπουκιές! Καλή επιτυχία!
*Η συνταγή έχει δημοσιευτεί στο greekmamachef.gr
Комментарии