Cookies με σοκολάτα (Χριστουγεννιάτικα)



Cookies με σοκολάτα (Χριστουγεννιάτικα) 


Υλικά 330 γρ Αλεύρι Λήμνου Σταματέρης Για Όλες τις Χρήσεις 

170 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 

90 γρ ζάχαρη λευκή 

230 γρ ζάχαρη καστανή 

1 κγλ σκόνη βανίλια 

2 αυγά 

1 κγλ baking soda μια πρέζα αλάτι

320 γρ σταγόνες σοκολάτας ή κομμένη σε μικρά κομμάτια μπάρα σοκολάτας (ότι σοκολάτα θέλετε) 

1 Χριστουγεννιάτικο candy cane + λίγη λιωμένη σοκολάτα για το σερβίρισμα 




Εκτέλεση:

1. Προθερμένουμε το φούρνο στους 190c. Ανακατεύομαι με ένα μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη.

2. Προσθέτουμε τα αυγά, τη βανίλια, τη baking soda και το αλάτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε μετά και το αλεύρι σιγά σιγά.

3. Όταν έχει ανακατευτεί καλά, προσθέτουμε και ανακατεύουμε με το χέρι τη σοκολάτα.

4. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα.

5. Ιδανικά με ένα κουτάλι παγωτού παιρνουμε λίγη από τη ζύμη (όση χωράει στο κουτάλι) και αφού γίνεται σε σχήμα μπάλας, τα τοποθετούμε με μεγάλα κενά πάνω σε ένα ταψί με λαδόκολλα (5 σε ένα ταψί φούρνου κανονικής διάστασης). Εάν δεν έχουμε κουτάλι παγωτού τότε πλάθουμε πολύ γρήγορα με το χέρι μπάλες.

6. Ψήνουμε για 10 λεπτά περίπου. Όταν βγουν από το φούρνο θα είναι μαλακά, τα αφήνουμε να κρυώσουν και σιγά σιγά ψήνουμε και τα υπόλοιπα.

7. Για το σερβίρισμα, λιώνουμε λίγη σοκολάτα κουβερτούρα και ρίχνουμε λίγη από πάνω από τα cookies μας. Έπειτα ψιλοκόβουμε το Χριστουγεννιάτικο γλειφιτζούρι και ρίχνουμε τα τρίμματα πάνω από τα μπισκότα μας.