Τυροπιτάκια Κουρού





Τα τυροπιτάκια κουρού είναι αγαπημένα και εύκολα. Ό,τι πρέπει για όλες τις ώρες της ημέρας! Δείτε παρακάτω τη συνταγή για τυροπιτάκια με το Αλεύρι Λήμνου μας αγνό κίτρινο και γοχ και τη μέθοδο στο βίντεο! 


Τυροπιτάκια Κουρού


Ζύμη

300γρ Αλεύρι Λήμνου Σταματέρης γ.ο.χ. 

100γρ Αλεύρι Λήμνου Σταματέρης αγνό κίτρινο 

1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ 

1/4 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

50γρ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

150γρ σπορέλαιο

γιαούρτι στραγγιστό 200γρ 

3 κουταλιά της σούπας τριμμένο ημίσκληρο κίτρινο τυρί 


Γέμιση 

270γρ φέτα ή καλαθάκι Λήμνου τριμμένη 

1 αβγόλίγο ψιλοκομμένος δυόσμος 


Επάλειψη

1 κρόκος αραιωμένος με λίγο νερό 


Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της ζύμης στη σειρά που αναφέρονται σε μια λεκάνη μέχρι να ομογενοποιηθούν. Δεν ανακατεύουμε πάρα πολύ για να μη πετάξει το λάδι. Εάν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι. Την αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά με μια ώρα. Ανακατεύομαι σε μια άλλη λεκάνη όλα τα υλικά της γέμισης. Ανοίγουμε τη ζύμη με έναν πλάστη σε ένα φύλλο 1/2 εκ. και κόβουμε μια κούπα ή ότι έχουμε στρογγυλά για να τα γεμίσουμε με τη γέμιση περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού. Τα κλείνουμε και πατάμε γύρω γύρω με ένα πιρούνι. Τα αλείφουμε με το μείγμα του κρόκου και ψήνουμε στους 180 για περίπου 25 λεπτά.