Τυρόπιτα στο τηγάνι χωρίς φύλλο (greekmamachef)
Υλικά:
500-600γρ αλεύρι
3 αβγά
300γρ φέτα
200γρ τριμμένη μοτσαρέλα
250ml γάλα
Αλάτι & πιπέρι
1 κ σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
Φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο (αν το επιθυμείτε)
20γρ baking powder (1 φακελάκι)
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα αβγά και στη συνέχεια προσθέτουμε την μοτσαρέλα και τρίβουμε μέσα την φέτα. Μετά βάζουμε το γάλα, αλατοπίπερο, δυόσμο, κρεμμυδάκι και baking powder. Σιγά σιγά βάζουμε και το αλεύρι μέχρι να γίνει εύπλαστο ζυμαράκι.
Σε αλευρωμένη επιφάνεια, χωρίζουμε στα 2 το ζυμαράκι και διαμορφώνουμε 2 δίσκους με τον πλάστη μας. Η διάμετρος να είναι σαν το τηγάνι μας. Κόβουμε σε 8 κομμάτια.
Καλύπτουμε την επιφάνεια του τηγάνιου ισα ισα με ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά τοποθετούμε κυκλικά τα κομμάτια. Αφήνουμε για 8 -10 λεπτά η μέχρι να πάρει χρώμα. Αναποδογυρίζουμε και τηγανίζουμε για αλλα 10 λεπτά.
Τραγνή απέξω, αφράτη απο μέσα…σκέτη απόλαυση!
*Η συνταγή έχει δημοσιευτεί στο greekmamachef.gr
Kommentarer