Τραγανά και αφράτα ψωμάκια σόδας (ioanna_mitsakou)
250γρ Αλεύρι Λήμνου Σταματέρης αγνό κίτρινο
750γρ Αλεύρι Λήμνου Σταματέρης για όλες τις χρήσεις
2 φακελακια μάγια ή 50 γρ φρέσκια
1 κουτ.γλυκου ζάχαρη καρυδας
10 γρ αλάτι50 μλ ελαιόλαδο
500μλ χλιαρό νερό
Γέμιση:
Πάπρικα απαλη ή πικάντικη
Ανθότυρο
Νερό
1κ.γλ σόδα
Σουσάμι
Παπαρουνόσπορος
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε το χλιαρό νερό τη μαγια και τη ζάχαρη, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το αλευρι και τέλος το αλάτι ζυμωνουμε στο χέρι ή στο μίξερ. Αφήνουμε σε λαδωμένο μπολ για μισή ώρα να φουσκώσει. Χωρίζουμε σε 16 κομμάτια τα κάνουμε μπαλακια και τα αφήνουμε σκεπασμενα με πετσέτα για 10 λεπτά. Κατόπιν, σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό να βρ;aσει μόλις βράσει ρίχνουμε τη σόδα.
Ανοίγουμε καθε μπαλάκι σε στρογγυλό πιτακι γεμίζουμε με ένα κουταλάκι του γλυκου πάπρικα απαλή ή πικάντικη και ανθότυρο θρυμματισμένο. Κλείνουμε σε μπαλάκι και πάλι και πατάμε καλά να ενωθεί στο κάτω μέρος. Τα βουτάμε στη κατσαρόλα με το νερό που βράζει για μερικά δευτερόλεπτα, τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα , χαράζουμε με κοφτερό μαχαίρι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φουρνο για 30 λεπτά στους 180 στον αέρα.!
Δεν σταματάς να τρως!
*Η συνταγή έχει δημοσιευτεί από την @ioanna_mitsakou.
Comments