Cherry Pie (greekmamachef)





Cherry Pie (greekmamachef)


Υλικά για γέμιση

650γρ κεράσια (η βύσσινα) χωρίς κουκούτσια

6 κ σούπας ζάχαρη

2 κ σούπας (γεμάτες!) Corn flour

1κγ χυμό λεμονιού

1κγ εκχύλισμα βανίλιας η αμυγδάλου


Για το ζυμάρι:

450γρ αλεύρι γ.ο.χ @limnosflourstamateris

250γρ κρύο βούτυρο σε κυβάκια

1κγ αλάτι

1 αβγό

1 κγ ξύδι

80γρ Παγωμένο νερό


Εκτέλεση:

Σε ενα μπόλ βάζουμε ολα τα υλικά της γέμισης και τα ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε στην άκρη και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C στον αέρα.

Φτιάχνουμε το ζυμαράκι ανακατεύοντας με τα άκρα των δακτύλων μας πρώτα το αλεύρι & αλάτι με το βούτυρο. Χτυπάμε το αβγό και προσθέτουμε το νερό & το ξύδι και ανακατεύουμε. Μετά ρίχνουμε το μείγμα μεσα στο αλεύρι σιγά σιγά και πλάθουμε σε ζύμη. Την χωρίζουμε στα 2, φτιάχνουμε 2 δίσκους και τα τυλίγουμε με μεμβράνη. Τα αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα!

Ανοίγουμε τον έναν δίσκο με εναν πλάστη σε αλευρωμένο πάγκο και στρώνουμε στην βάση της τάρτιερας. Γεμίζουμε με τα κεράσια, ανοίγουμε το δεύτερο ζυμαράκι και βάζουμε απο πάνω. Κλέινουμε τις άκρες περιμετρικά και χαράζουμε έναν σταυρό στην μέση. Ψήνουμε για 40 λεπτά, αφήνουμε να χλιαρίνει και σερβίρουμε με παγωτάκι! 


*Η συνταγή έχει δημοσιευτεί στο greekmamachef.gr