top of page

Cookies




Στο κεφάλαιο των cookies, αυτά σας υποσχόμαστε πως είναι τα πιο chewy που έχετε δοκιμάσει! Κλασικα Αμερικάνικα snickerdoodles.

Υλικά

200 γρ βούτυρο μαλακό 150 γρ λευκή ζάχαρη

125 γρ καστανή ζάχαρη

2 αυγά

370 γρ Αλεύρι Λήμνου Σταματέρης για όλες τις χρήσεις

2 κγλ κρεμόριο σκόνη 2 κγλ μπέικιν πάουντερ

2 κγλ βανίλια σκόνη 1 1/2 κγλ κανέλα

μια πρέζα αλάτι

Έξτρα

40γρ ζάχαρη

1 κγλ κανέλα


Εκτέλεση

Προθερμένουμε το φούρνο στους 180C.

Ανακατεύουμε το βούτυρο, τη λευκή και τη καστανή ζάχαρη μέχρι να γίνει αφράτο το μείγμα.

Προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε όλα τα στερεά υλικά - αλεύρι, κρεμόριο, μπέικιν πάουντερ, βανίλια, κανέλα και αλάτι και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε στο ψυγείο τυλιγμένο με ζελατίνα για 30 λεπτα.

Παράλληλα, ανακατεύουμε την έξτρα ζάχαρη και τη κανέλα σε ένα μπολ.

Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο, φτιάχνουμε μπάλες των 4εκ. διαμέτρου περίπου και τις τοποθετούμε μέσα στο μείγμα της ζάχαρης ώστε να καλυφθούν.

Έπειτα τοποθετούμε τα μπαλάκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα, σε αρκετή απόσταση το ένα από το άλλο, και ψήνουμε για 10-13 λεπτά.

Όταν βγουν από το φούρνο θα είναι πολύ μαλακά. Περιμένουμε λίγο και μετά τα τοποθετούμε σε μια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.




bottom of page