Focaccia




Focaccia


500γρ Αλεύρι Λήμνου Σταματέρης αγνό κίτρινο

350ml χλιαρό νερό

8 γρ ξηρή μαγιά

12γρ αλάτι

20γρ εξ. παρθένο ελαιόλαδο + έξτρα για το ταψί 

ντοματίνια

ελιές

δεντρολίβανο 





Εκτέλεση

Προθερμένουμε τον φούρνο στους 200C.

Διαλύουμε τη μαγιά μέσα σε 100γρ νερό και το αφήνουμε για 3 λεπτά.

Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι και το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το νερό με τη μαγιά και σιγά σιγά προσθέτουμε και το υπόλοιπο νερό.

Ζυμώνουμε καλά ενώ το μείγμα μας πρέπει να είναι μαλακό. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον νερό. 

Το αφήνουμε να φουσκώσει στο μπολ καλυμμένο με βρεγμένη πετσέτα, για περίπου 1 ώρα. 

Παίρνουμε το ταψί μας, το αλείφουμε καλά με το ελαιόλαδο και ρίχνουμε εκεί το ζυμάρι μας το οποίο στρώνουμε ώστε να καλύψει όλο το ταψί με τα δάχτυλα μας.

Το αφήνουμε να φουσκώσει 30 λεπτά με 1 ώρα. 

Τοποθετούμε από πάνω ότι θέλουμε όπως ντοματίνια και ελιές, το πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο και λίγο αλάτι. 

Ψήνουμε στους 200C για περίπου 30 λεπτά.

Προς το τέλος του ψησίματος προσθέτουμε πάνω και τα μυρωδικά όπως το δεντρολίβανο.