Pizza




Με ότι toppings και να προτιμάτε την pizza σας, το σίγουρο είναι ότι τη καλύτερη ζύμη θα την κάνετε με το Αλεύρι Λήμνου μας! Βρείτε τη συνταγή εδώ .


Ζύμη για Pizza

600γρ Αλεύρι Λήμνου Σταματέρης για όλες τις χρήσεις

400γρ Αλεύρι Λήμνου Σταματέρης αγνό κίτρινο

2 φακελάκια μαγιά (των 9γρ) 

1 κγ αλάτι

20γρ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο μια πρέζα ζάχαρη 

650γρ νερό χλιαρό 


Ανακατεύουμε το νερό, τη ζάχαρη και τη μαγιά καλά μέχρι να διαλυθεί η μαγιά. Αφήνουμε για λίγα λεπτά. Έπειτα βάζουμε το αλεύρι και το αλάτι σε ένα μπολ και σιγά σιγά προσθέτουμε το μείγμα της μαγιάς, ανακατεύοντας με ένα πιρούνι και έπειτα με το χέρι. Πλάθουμε καλά διπλώνοντας το για να διαμορφώσουμε αέρα μέσα στη ζύμη. Το κάνουμε μια μπάλα και το αφήνουμε σε ένα λαδωμένο μπολ να φουσκώσει για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να διπλασιαστεί καλυμμένο με μια υγρή πετσέτα ή ζελατίνα. Έπειτα χωρίζουμε τη ζύμη στη μέση και μετά σε πιο μικρά κομμάτια. Ότι δεν χρησιμοποιούμε εκείνη την ώρα το καλύπτουμε με ζελατίνα. Μπορούμε και να το καταψύξουμε. Ανοίγουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια ή σε λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 250°C για 15-20 λεπτά αναλόγως το μέγεθος της πίτσας.