top of page

Η δικιά μας Βασιλόπιτα



Η δικιά μας Βασιλόπιτα


Ένα κέικ που θα μπορούσε να τρώγεται όλο το χρόνο!


1/2 κλ. Αλεύρι Λήμνου Σταματέρης γοχ

250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου σε κυβάκια

2 φλ. ζάχαρη

4 αυγά

1 φλ. γάλα

150 γρ. αμύγδαλο τριμμένο

1 πορτοκάλι ξύσμα + χυμός

1 βανίλια

2 κγλ. μαχλέπι σκόνη

1/2 κγλ. μαστίχα σκόνη

1 πρέζα αλάτι

2 1/2 κγλ. μπέικιν πάουντερ

1/2 κγλ. σόδα

1 φλ. αμύγδαλα φιλέ



Εκτέλεση:

1. Προθερμένουμε το φούρνο στους 180° C.

2. Χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Μετά προσθέτουμε τα αυγά, ένα ένα.

3. Προσθέτουμε το γάλα, το ξύσμα και το χυμό πορτοκάλι, τη βανίλια, το μαχλέπι, τη μαστίχα και το αλάτι και ανακατεύουμε.

4. Προσθέτουμε το αλεύρι, το τριμμένο αμύγδαλο, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα και ανακατεύουμε καλά.

5. Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί 30 εκ. ρίχνουμε μέσα το μείγμα μας και από πάνω πασπαλίζουμε τα αμύγδαλα φιλέ.

6. Ψήνουμε για 50-55 λεπτά.




bottom of page