top of page

Κέικ με Λευκή Σοκολάτα (faganoula)





Κέικ με Λευκή Σοκολάτα (faganoula)


Υλικά συνταγής:

320 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. @limnosflourstamateris

230 γρ. ζάχαρη

120 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

1 φακελάκι baking powder

4 ασπράδια αυγών

1/2 κ.γλ. αλάτι

2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας (ή 2 βανίλιες)

180 γρ. λευκή κουβερτούρα

240 γρ. γάλα καυτό

Για την επικάλυψη (προαιρετικά):

150 γρ. λευκή κουβερτούρα

2 κ.σ. γάλα

1 κ.σ. βούτυρο


Μέθοδος παρασκευής:

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και αφού γίνει καυτό, το ρίχνουμε σε ένα μπολ, στο οποίο έχουμε βάλει την κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα και προσθέτουμε τα ασπράδια, την βανίλια και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα και αφήνουμε στην άκρη.

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με το φτερό για 2-3′. Το μίγμα θα έχει την όψη άμμου, αυτό θέλουμε.

Προσθέτουμε το μίγμα με το γάλα και ανακατεύουμε για 1-2′ ακόμα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ και βάζουμε το μίγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 50-55′ στις αντιστάσεις.

Αν θέλουμε να βάλουμε το γλάσο, βάζουμε όλα τα υλικά σε μπεν μαρί και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Το αφήνουμε να γίνει χλιαρό και το ρίχνουμε στο κρύο κέικ.


*Η συνταγή έχει δημοσιευτεί στο faganoula.gr

bottom of page