top of page

Τάρτα Galette με ελαιόλαδο, ντομάτα και φέτα



Τάρτα Galette με ελαιόλαδο, ντομάτα και φέτα


250 γρ Αλεύρι Λήμνου Σταματέρης κίτρινο

50 γρ Αλεύρι Λήμνου Σταματέρης ολικής

1/4 κγ αλάτι

1/4 κούπας εξ. παρθένο ελαιόλαδο

50 γρ νερό κρύο ή όσο χρειαστεί για να δέσει η ζύμη


Κόβουμε τις ντομάτες σε ροδέλες και τις βάζουμε σε ένα μπολ ρίχνοντας λίγο αλάτι για να φύγουν τα πολλά νερά της. Βάζουμε στον κάδο της κουζινομηχανής το αλεύρι, το αλάτι και το ελαιόλαδο και χτυπάμε με τον γάντζο ζύμης, ή ανακατεύουμε καλά με το χέρι. Προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να δέσει η ζύμη. Την τυλίγουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά. Ανοίγουμε τη ζύμη με έναν πλάστη. Σε κυκλικό σχήμα και αφήνοντας μερικά εκατοστά από την άκρη ώστε να τη διπλώσουμε μετά, τρίβουμε από πάνω φέτα, ρίχνουμε λίγο ρίγανη και πιπέρι. Μετά τοποθετούμε τις ροδέλες ντομάτας σε κυκλική μορφή και διπλώνουμε τη ζύμη πάνω από τη γέμιση προς τα μέσα. Ψήνουμε στους 180C για 45 λεπτά μέχρι να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα η ζύμη.



bottom of page