top of page

Τάρτα σοκολάτας (mrsolivespoon)





Τάρτα σοκολάτας (mrsolivespoon)


Υλικά για βάση:

120γρ. Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

220γρ. Αλεύρι Λήμνου Σταματέρη κίτρινο

1 αυγό

1/2 κουτ. γλυκού τζίντζερ

30γρ. Ζάχαρη άχνη

40γρ. Κακάο αγλυκο


Υλικά για γέμιση:

350γρ. Κουβερτούρα

320γρ. Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

1κουτ.σούπας βούτυρο

Φυστικοβούτυρο


Εκτέλεση:

Θα αρχίσουμε με τη ζύμη της βάσης μας βάζοντας το βούτυρο κομμένο σε κυβάκια.

Συνεχίζουμε βάζοντας τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε τελευταίο το κακάο με το αλεύρι που τα ενσωματώνουμε σταδιακά.

Δεν δουλεύουμε πολυ τη ζύμη. Μεταφέρουμε τη ζύμη στο ψυγείο τυλιγμένη με μεμβράνη για 30 λεπτά.

Μετά τα 30 λεπτά ανοίγουμε τη ζύμη μας με ένα πλάστη ανάμεσα σε 2 φύλλα λαδόκολλας. Μεταφέρουμε σε βουτυρομένη φόρμα τάρτας. Κάνουμε με ένα πιρούνι τρύπες και τοποθετούμε στο φουρνο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φουρνο στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά ανάλογα το φούρνο.

Την αφήνουμε να κρυώσει και παράλληλα ετοιμάζουμε τη γέμιση.

Σε ένα κατσαρολάκι αδειαζουμε τη κρέμα γάλακτος και την αφήνουμε στο μάτι μέχρι να φτάσει να αχνίζει μην βράσει.

Παράλληλα έχουμε ψιλοκοψει τη κουβερτούρα και αδειαζουμε μέσα τη ζεστή κρέμα γάλακτος. Αφήνουμε δυο τρία λεπτά να μαλακώσει κι ανακατευουμε μέχρι να λιώσει εντελώς η σοκολάτα και να ομογενοποιηθει το μείγμα.

Συνεχίζουμε με το βούτυρο και ξανά ανακατευουμε. Αδειαζουμε το μείγμα μέσα στη βάση μας που έχει κρυώσει. Με ένα κουταλακι προσθετουμε λίγο φυστικοβούτυρο σε διάφορα σημεία της τάρτας μας.

Τη βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να σταθεί και μετά απολαμβάνουμε!


*Η συνταγή έχει δημοσιευτεί από τη @mrsolivespoon. 

bottom of page